Routeradar

Veel gestelde vragen

Waarom routeradar?

Routeradar wil de Nederlandse automobilist uit de file te helpen. Door de slimme technologie van onze partners Telenav/INRIX en INMOVES kunnen we autorijders met de gratis Routeradar-app slimmer en sneller informeren en files verminderen. Zo houdt iedereen meer tijd over, besparen we kostbare brandstof en dragen we allemaal een beetje bij aan een beter milieu.

Welke apparaten ondersteunt de Routeradar-app?

De Routeradar-app werkt op Apple iOS (vanaf versie 8.0) en Android (vanaf versie 4.0). Voor de beste prestaties adviseren we de nieuwste versie van iOS voor je iPhone te gebruiken.

De Routeradar-app werkt op verschillende apparaten met een Android-besturingssyteem. Android draait bijvoorbeeld op tablets en telefoons van Samsung, HTC, LG, Sony, Motorola, Google Nexus, Acer, Asus, T-Mobile en Vodafone. Staat jouw merk hier niet bij, raadpleeg dan de handleiding van je toestel om te kijken of het een Android-besturingssysteem heeft.

Hoe zit het met mijn privacy als ik de Routeradar-app gebruik?

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Bij gebruik van Routeradar kun je jouw gegevens aan Routeradar versturen. De applicatie verzamelt die gegevens (zoals floating car data, locatie- en routegegevens) om optimaal te kunnen functioneren. Je locatiegegevens zijn ondermeer nodig om te kunnen navigeren, routes naar je bestemming te kunnen berekenen en je te waarschuwen voor files en flitsers in de buurt (als je meldingen hebt aanstaan).

Je kunt Routeradar ook gebruiken zonder in te loggen of te registreren. Je hoeft dan geen e-mailadres of andere persoonsgegevens in te vullen om de dienst te kunnen gebruiken. Wel heeft Routeradar altijd locatie- en route-informatie van je nodig om de dienst te kunnen aanbieden, ook wanneer je niet inlogt of registreert.

De meeste functies in de Routeradar-dienst zijn gratis te gebruiken. Om de dienst zo veel mogelijk gratis te houden, staan we advertenties van andere bedrijven toe.

Alle data die Routeradar verzamelt, blijft jouw eigendom en kan op elk moment door jou worden verwijderd.Mijn Routes op Routeradar.nl

Hoe maak ik een route aan? Hoe zie ik direct de files en flitser op mijn routes?

Je kan een route aanmaken door simpelweg op de homepage van de Routeradar website je vertrek en eindbestemming in te vullen en vervolgens op “Toon” te klikken. Je hoeft hiervoor niet in te loggen of te registreren. Wel moet je cookies accepteren zodat we de route lokaal kunnen opslaan in je browser onder ‘Mijn routes’. De volgende keer dat je je browser weer opent en naar Routeradar.nl gaat zie je direct de files en flitsers op jouw route(s).

Krijg ik ook alternatieve routes?

Als je een route hebt aangemaakt of bestaande route hebt geselecteerd op Routeradar.nl is de route zichtbaar als een blauwe lijn op de kaart. Daarnaast zie je ook alternatieve route(s) aangegeven middels een grijze lijn. Door op een grijze lijn te klikken wordt deze route actief en zie je onder de kaart de vertraging, files en flitsers voor de geselecteerde route. Zo zie je in een oogopslag alle mogelijke files, flitsers en ongevallen die je onderweg gaat tegenkomen!